ENSTİTÜMÜZ HAKKINDA

Gebze Teknik Üniversitesi - Ulaşım Teknolojileri Enstitüsü (GTÜ-UTE), 21 Ekim 2014 tarihinde 6562 sayılı kanunla kurulmuş ve 2018 yılında çalışmalara başlamıştır.

Ulaşım Teknolojileri Enstitüsü’nde farklı mühendislik disiplinlerindeki yetkinlikler ile akıllı şehir ve ulaşım teknolojilerinin geliştirilmesinde yenilikçi, sürdürülebilir, otonom, birlikte çalışabilir ve bağlanabilir çözümler sunan araştırmaların yürütülmesi hedeflenmektedir. Temel mühendislik bilgileri ile ulaşım alanındaki problemlerin analizini yapan Enstitü, yerli ve milli teknolojik faaliyetlere katkı sağlamaya ve üniversite-sanayi iş birliğine yönelik kapasite geliştirme faaliyetlerine önem vermektedir.

Bu anlamda yapılandırılan enstitümüz, üniversitemiz Endüstri Müh., Bilgisayar Müh., Elektronik Müh., İnşaat Müh., Şehir ve Bölge Planlama ve Geomatik/Harita Müh. meslek disiplinleri ile işbirliği içinde sektöre ve ulusal ihtiyaçlara yönelik çözümler sunacaktır.

Prof. Dr. Arif Çağdaş AYDINOĞLU (Enstitü Müdürü)

VİZYON

Uluslararası düzeyde gelişen teknolojilere adapte olmak, ulusal düzeyde öncü projeler ile alanında uygulanan çalışmaların standardını yükselterek uluslararası arenada rekabet edebilme gücünü artırmaktır. Alanında Ar-Ge faaliyetleri gerçekleştiren öğretim elemanları ile Enstitü’yü uluslararası lider araştırma, uygulama ve eğitim merkezi konumuna ulaştırmaktır.

MİSYON

Farklı mühendislik disiplinlerindeki yetkinlikler ile akıllı şehir ve ulaşım teknolojilerinin geliştirilmesinde yenilikçi, sürdürülebilir, otonom, birlikte çalışabilir ve bağlanabilir çözümler sunan araştırmaların yürütülmesi hedeflenmektedir. Temel mühendislik bilgileri ile ulaşım alanındaki problemlerin analizini yapan Enstitü, yerli ve milli teknolojik faaliyetlere katkı sağlamaya ve üniversite-sanayi iş birliği çalışmalarına önem vermektedir.